Joyzine.se


Recension - Skiva

Wednesday 13
F**k it, we’ll do it live (CD+DVD), 2008
Skivbolag: Demolition Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-16
Hemsida: www.wednesday13.com

För några år sedan såg jag en halv konsert med Wednesday 13 på Hultsfredsfestivalen. Då sprang bandledaren Joseph Poole omkring och viftade med ett paraply på vilket han med hjälp av tejp skrivit ordet Fuck. Paraplyet är borta den här gången, men intensiteten i uppkäftiga I love to say fuck som avslutar den här konserten inspelad i Allentown, Pennsylvania är densamma.

Just energin och den orädda satsningen är vad som gör Wednesday 13 och hans appendixmusiker (som här sköter sig utmärkt så väl visuellt som musikaliskt) till ett så intressant liveband. ”F**k it, we’ll do it live” lyfter fram akten i sin råaste form. Det är naken rock n’roll med svordomar och den glimt ögat som saknades på fullängdaren ”Skeletons” som kom ifjol.

Därmed sagt att det är det äldre materialet som är det vassaste under den här livespelningen - nämnda I love to say fuck och Murderdolls-dängan 197666 som båda kommer sent är allra starkast. Men Wednesday 13 klämmer in 18 kompositioner på en dryg timme och tappar aldrig fokus. Materialet får helt naturligt en lite råare framtoning live, men det låter bra och lyckligtvis har ingen varit och petat med ljudet i efterhand. Det här är Wednesday 13 live och det är både svettigt och roligt. Publiken verkar onekligen hålla med.

Så mycket om själva konserten. Som DVD betraktad får ”F**k it, we’ll do it live” också klart godkänt. Kameravinklarna är många och varierade, ljudet helt okej och dramaturgin i klippningen (som Poole själv övervakat) är tillräckligt genomtänkt för att hålla intresset uppe genom den dryga timme som bandet lirar. DVD-produktionen är snudd på lika intensiv som själva spelningen.

Det kan tyckas snålt att bara inkludera själva spelningen utan något bonusmaterial alls, men det kompenseras av att filmen kommer i par med en skiva där samma konsert presenteras i ljudformat. Nog är det så man vill slänga näven i luften och skrika fuck när Wednesday 13 står på scen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Wednesday 13 (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner