Joyzine.se


Recension - Skiva

Arthemis
Black Society, 2008
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-08
Hemsida: www.arthemisweb.com

Tack Scarlet för att ni har stake nog att visa den kvalitativa sidan av italiensk heavy metal också. Jag vet att många av era landsmän med patenterat dålig musiksmak tror att den bajsnödigt hurtiga falsettvariant med slit och släng-solon som de själva gillar (och som ni själva i ärlighetens namn också gör er skyldiga till att lyfta fram ganska ofta) är vad övriga världen vill ha. Men så är det icke och ”Black Society” framstår för mig som i alla fall ett litet bevis på att vett och sans finns även i Italien.

Nog raljerat. Scarlet kan vara ett av de ojämnaste metalbolagen på marknaden. De bolag som är bra brukar vara bra och de som är dåliga brukar verkligen vara dåliga, men med Scarlet vet man aldrig. De kan lika gärna ge ut power metal på det pretentiösas bristningsgräns (precis som övriga Italien) som potent fräsande thrash. Arthemis och dess ”Black Society” är ett mellanting.

Hade man väntat sig thrashvarianten blir skivan förstås en besvikelse, men med tanke på den plastiga solokaskad italiensk heavy metal brukar vara är ”Black Society” klart glädjande. Arthemis har varit med ett bra tag och uppenbart begripit att det är med bastant och gitarrdriven metal de uttrycker sig som bäst. Jag får vibbar av ett keyboardlöst Montany, vilket inte alls är så tokigt.

Arthemis kommer aldrig bli bandet som levererar några hitar eller lyfter på massornas ögonbryn. Men de står för heavy metal stabil nog för att många ska kunna digga och är om inte annat ett bevis på att Scarlet-snubbarna vet vad de gör - ibland.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner