Joyzine.se


Recension - Skiva

Tankard
Thirst, 2008
Skivbolag: AFM Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-21
Hemsida: www.tankard.info

Ni känner Tankard och vet att den ganska tama thrash metal som finns på dess fjortonde studioalbum bara är en ursäkt för att få sjunga om öl och festande. Förmodligen för att få smaka på det senare dessutom. Tyskarna har konsekvent pysslat med sin ölfryntliga fyllemetal i 25 år och ser förstås ingen anledning att förändra sitt koncept nu.

Det är ändå ganska befriande med ett gäng som trots att de i grund och botten är ganska skickliga musikanter inte har några större ambitioner eller en vilja att stå ut eller utvecklas. Tankard är nöja med sin röjiga thrash och det faktum att folk älskar när de spelar och sjunger om sin älskade ölfylla (betänk att i Sverige blir det väl aldrig högre klass än säg Ölhävers när gäng försöker sig på ett sådant här koncept). Man vet vad man får när en Tankard-skiva åker i spelaren och det är gott nog.

Sen går det givetvis att diskutera och jämföra gruppens alla plattor sinsemellan och då står det ganska tidigt klart att ”Thirst” trots några pigga energipiller knappast hör till de bättre. Det hörs att de rundlagda germanerna knappast varit någon prioritet hos flitigt anlitade Andy Classen i Stage One Studios. Produktionen är platt, torr och helt utan tryck. Ett havsverk helt enkelt.

Och kompositionerna i sig är inget som eftervärlden kommer att minnas (jo det skulle väl vara anthem-liknande Stay Thirsty! då). Tankard står som alltid för rak thrash metal som låter otvetydigt tysk. Energinivån är hög, men det känns ändå ganska tamt och något oväntat är knappast värt att leta efter.

Ändå är ”Thirst” en skiva som går hem. Det är ju ändå Tankard vi snackar om och jag har inget emot att slänga på den här skivan i bakgrunden när det ska drickas fulöl och moffas snabbmat. När de finare ölsorterna ska fram får tyskarna emellertid maka på sig. Tankard har ju som bekant aldrig handlat och kommer aldrig att handla om finkultur.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

House of Metal 2013 i bilder

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner