Joyzine.se


Recension - Skiva

Lumina
I know it’s now, 2008
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-27
Hemsida: myspace.com/luminasverige

Lumina, det låter som om det skulle kunna vara en edition i Axes serie av rollondeodoranter. En parallell som hur bisarr den än kan låta faktiskt inte är så tokig. Precis som väldoftföretaget riktar sig Lumina nämligen till en väldigt stor målgrupp (dock inte nödvändigtvis med panka, osäkra småpojkar i första rummet).

Duons egenutgivna album ”I know it’s now” baseras på tämligen lättillgänglig rockmusik. Det vore orättvist att ta ifrån herrskapet de förgreningar som sträcker sig djupare in i visan och psykadelians värld (Doors- och Animals-tangenterna i Time in the sun är lysande!), men svart på vitt handlar det till stora delar om mjuk rockmusik som kan tilltala många. Kan Lisa Miskovsky få radiohitar borde Lumina kunna få det också.

Skillnaden gentemot de artister som tar sig hela vägen in i skvalradion är emellertid att Lumina inte jagar hiten med ljus och lykta. Det finns ett större djup i duons musik och Karolina Larsson fyller sin sång med mer vemod än vad den genomsnittliga radiolyssnaren klarar av. Ibland blir det väldigt lyckat, i vissa bitar fattar jag inte alls vad duon är ute efter. De blir lite som Pusjkins och faller mellan två stolar. Samtidigt som höjdpunkterna är lika stora som när nämnda referens fick till det på riktigt en gång i tiden.

Sen kan man ju fråga sig vad skvalrock utan skvalrocksegenskaper ska vara bra för, men jag blir inte förvånad om Greger, 16 år, glatt sjunger med i We’re all asking när han morgonmummar sig med sin nyinköpta luktagottprodukt från Axe.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Coph Nia (2007-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner