Joyzine.se


Recension - Demo

Tower of Stone
Painting Tomorrow
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-25
Hemsida: www.towerofstone.com

Egon ”Ehom” Lundberg lirar bas och gitarr och tar när han framträder som Tower of Stone hjälp av en mängd mer eller mindre celebra gästmusiker. ”Painting Tomorrow” är därför en varieté där snubbe efter snubbe gör sitt bästa för att smeka instrumenten till utlösning.

Tower of Stone är just ett sådant projekt där de instrumentala insatserna är mil viktigare än låtarna. Ehom gillar solon, har säkert ett gäng Yngwie Malmsteen-vax placerade oblygt i skivsamlingen och förstår förmodligen inte betydelsen av känslosam musik. ”Painting Tomorrow” är stelbent runkmusik där det dräller av solon där keyboarden har samma förhatliga spaceläte som alltid inom power metal och där de flesta sånginsatserna är genant skitnödiga. Jag borde med andra ord avsky Tower of Stone.

Men så enkelt är det inte. Trots att Ehom och hans kamrater inte har någon känsla för groove, masturberar sig till döds (en låt är rent av enbart ett bassolo) och ställer låtarna i andra rummet framför instrumentella insatser finns det saker som imponerar här. Ju mer jag lyssnar, desto mer limmar sig spår som Frozen tears och Painting tomorrow fast. Det finns något där som är melodiöst och smart och som får mig att digga.

Jag skyr fortfarande hela företeelsen med metalband av den här typen. Jag är en känslig kille som anser teknik vara oerhört överskattat. Men Tower of Stone är undantaget som bekräftar någon märklig regel. Materialet är stelbent och klyschigt (ingen skräll att det sjungs om thunder and lightning direkt) men har sin charm. Om Ehom bara sparkar den där förhatliga keyboardclownen hela vägen hem till Italien hade det rent av kunnat bli ännu bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Egon, ToS, 2008-10-26 13:37:03 (213.114.117.192)

Hej! Tusen tack för recensionen! Uppskattas! Mvh Egon :)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner