Joyzine.se


Recension - Skiva

Siena Root
Far From the Sun, 2008
Skivbolag: Transubstans
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-10-23
Hemsida: www.sienaroot.com

Siena Root är en kvartett från Stockholmsområdet. De har funnits sedan slutet av nittiotalet och ”Far From the Sun”, blir deras tredje fullängdsplatta. Deras egen beskrivning som ”Groovy 70’s jam/hippie rock”, låter onekligen bra. Men riktigt så bra är det inte. Eller om man ändrar om lite i det där, stryker en del, blir det något mer passande; 70’s rock. Det funkar. Det är just groovet som jag saknar. Ett groove som de skulle kunna uppnå om de ägnade sig mer åt att jamma. Här känns det som låtarna är mer betydelsefulla för bandet, men knappast för mig. Låtmässigt finns det egentligen ingen riktig pärla här. Mycket av det beror på att jag har svårt för sångaren, Sartez, blues-souliga röst. Det ibland nära på wailandet, blir lite väl gapigt.

Förresten, jag ger dem epitetet hippie rock också. Det hörs både koklockor och flöjter emellanåt. Munspel återfinns också, men det avgörande är helt klart titelspåret, Waiting for the Sun, där det spelas, håll i hatten – sitar. Mycket mer 1971 än så blir det inte. Men det är inte precis någon hippie rock i stil med Pentangle, utan mycket hårdare grejer som faller i samma fåra som Led Zeppelin och Captain Beyond, som de själva nämner.

Bäst blir det i slutet på skivan när de besparar oss sången, och bland annat kör ett instrumentalnummer. I orgelputtrandet som svävar ut lite mer, återfinns tydliga Bo Hansson-element. Mycket närmare groove än så blir det aldrig, vilket är lite synd. Istället för att släppa lös känns arrangemangen styltiga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Siena Root (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner