Joyzine.se


Recension - Skiva

Strangers in Wonderland
Shadows, 2008
Skivbolag: Last Refrain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-10-16
Hemsida: www.strangersinwonderland.com

Det enda som talar emot framgång för ”Shadows” är (förutom det vedervärdiga omslaget, vad har ni på er människor? Men jag medger efter att ha gluttat i konvolutet att leken med skuggor är ganska finurlig) att den är så in i helsike splittrad. Att firma Lasse Thomasson och Åsa Girgensohn haft julafton bland sina influenser och sin spelskicklighet är tydligt, men håller det till en solid skiva?

Ju mer jag lyssnar på skivan desto mer växer bilden av ett filmsoundtrack fram. Det är i princip bara i ett sådant forum mogen P4-rock kan stå sida vid sida med lökig country, slick pop, utmanande bombasm och så mycket dramatik så det räcker och blir över. Som sådant skulle ”Shadows” förstås ha gjort sig utomordentligt, men nu rör det sig ju trots allt om ett renodlat albumsläpp…

Lika mycket som Strangers in Wonderland strävar mot populärmusiken finns här en omisskännlig musikalkänsla. Flera av de mer teatraliska spåren känns som direkt hämtade från scendramer med både allvar och glimt i ögat. Lite tramsigt, men samtidigt väldigt snyggt på sina håll. Har man väl tagit sig förbi de tre inledande, lite väl käcka, melodierna blir det både storslaget och vackert så det förslår.

Slår ni ihop de uppräknade liknelserna begriper ni förstås exakt var vi hamnar. Den här brokiga samlingen låtar har som alla soundtrack och musikaler så väl guldkorn som lågvattenmärken. Det är ett givande och tagande som i albumformatet blir en aning svajigt, men ändå tämligen givande. Den gemensamma nämnaren stavas dramatik.

För att fylla ut ytterligare kommer plattan med ett gäng remixer som bonus. Merparten av dessa är dessutom gjorda på det starkaste materialet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner