Joyzine.se


Recension - Skiva

Emerald Park
A Higher Loss (CDs), 2008
Skivbolag: AF-Music
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-10-15
Hemsida: www.emeraldmusic.net

För att fräscha upp minnet lite grand gick jag tillbaka och läste min egen recension (vad hade Narscissus sagt om det?) av Emerald Parks Ep ”Open” som de släppte i slutet av 2006. Vad hände? Jag rös. Inte av mina egna ord, utan av känslan som fanns bakom när jag skrev den. För känslan kom tillbaka. Det måste ju vara positivt om något. Men vad hände med bandet egentligen? Intet knyst har nått mina öron sedan dess, förrän nu.

Och nu ska det tydligen släppas fullängdsskiva på tyskt bolag, hipp hurra för det! A Higher Loss heter första singeln ut och tja, jag vet inte riktigt. Vad jag hör är ett Emerald Park som har gått vidare, som har utvecklats, men åt vilket håll är då frågan? Sedan är det alltid det här dilemmat med singlar och dess b-sidor, jag vet inte om det bara är jag själv som är vrång, men jag har en tendens till att tycka att b-sidan ofta överglänser singeln själv. Så är faktiskt även fallet här, även om Ambivalence kanske inte är en singel-singel så känns den mer avslappnad och lekfullt självklar (tänk ett mindre elektroniskt Frou Frou) än den något mer uppstyrda A Higher Loss.

Nu ska tilläggas att jag inte på något sätt tycker att detta levnadstecken, det första på länge, från Emerald Park är dåligt; kanske hade jag bara förväntat mig något mer gnistrande. Men innan jag ger hela min dom förbehåller jag mig att få lyssna till hela skivan först, A Higher Loss kan mycket väl vara en låt som förändras beroende på sitt sammanhang. Som singel, aningen disträ. Som del av en skiva; förhoppningsvis magisk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Emerald Park - "For Tomorrow"
Emerald Park (2006-01-01)
Emerald Park (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner