Joyzine.se


Recension - Skiva

Dead Vows
Bad Blood, 2008
Skivbolag: Frilly Pink Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-09-24
Hemsida: myspace.com/deadvows

I sina bästa stunder tangerar de debuterande hardcoreslynglarna i Dead Vows den stämning som gjorde Breach till ett så fantastiskt band. Ni vet när det stenhårda möter det vackra i någon form av obeskrivlig symbios. Till större delen handlar debutplattan ”Bad Blood” dock mest om rakt och genretypiskt mangel.

Att orkestern består av en sammansättning herrar med några tämligen okända men etablerade hardcorekonstellationer på meritlistan kommer knappast som någon överraskning när man lyssnar på ”Bad Blood”. Det är kompetent, men i långa loppet ganska ospännande hardcore som är på agendan och musikanterna spelar efter spelregler som de kan utan och innan. Till och med de mörkare, en aning långsammare, Breach-flörtarna hör till regelboken.

Följaktligen är ”Bad Blood” stabil hardcore som knappast gör någon insnöad besviken och som räcker gott för att skicka ut bandet på en oändlig europaturné under hösten. Men ingen kommer heller bli överraskad eller sätta Dead Vows högt på någon årsbästalista. De är helt enkelt ännu ett hardcoreband som gör ett gott dagsverke utan att utmärka sig något särskilt. Precis som de flesta andra band som redan finns på medlemmarnas cvn.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner