Joyzine.se


Recension - Skiva

Knights of the abyss
Shades, 2008
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-25
Hemsida: myspace.com/knightsoftheabyss

För att vara signade av Ferret är Knights of the abyss förvånansvärt svårtillgängliga. Grundbulten till det som kan höras på ”Shades” är otvetydigt death metal. Nu snackar vi inga uppvisningar i fart och teknik som hos exempelvis Dying Fetus, men nog hörs ett ganska tydligt släktskap alla gånger.

Men någon rättrogen dödsmetall är det ändå inte tal om. Sångaren Mike Manheimer må låta som Michael Andersen, som en gång i tiden lät strupen tala i danska Withering Surface och flera av de melodiska partierna har släktdrag med pölsebröderna, men Knights of the abyss väver också in en god portion metalcoreriff vilket gör ”Shades” tämligen lättgenomtränglig.

Hårt och galet, men ändå så kontrollerat. Ett signum som går att applicera även på produktionen. Den är helt enkelt lite för perfekt. Jag får känslan av att det här spretiga gänget hade framstått som betydligt mer originellt utan de strömlinjeformer som ramar in ”Shades”. Det låter som om någon (på order av en skivbolagsboss?) försökt släta över de mest extrema partierna och baskaggarna låter hopplöst triggade.

Nu spekulerar jag förstås bara hej vilt, men jag förstår inte riktigt Ferrets tankegångar om de signat det här gänget utan avsikten att låta dem löpa hela linan ut. Det är ju det galet annorlunda och uppfriskande hårda som känts fräscht bland alla välkammade gossar i bolagets stall. Får jag chansen ämnar jag hur som helst spana in Knights of the abyss ute på vägarna. Utan stram produktion kan det här säkert låta heltokigt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner