Joyzine.se


Recension - Skiva

Pain Remains
Identity, 2008
Skivbolag: Bullroser Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-18
Hemsida: myspace.com/painremains

Om Pain Remains hade varit först ut är jag övertygad om att jag hade suttit med hänförelsen sprutande ur öronen. ”Identity” är nämligen att imponerande klassalbum. Men nu är det ju så att en breakdowns-bestyckad hybrid av hardcore och metal inte direkt listas som nymodighet. Att komma på etthundrafemtioåttatusende plats är inte direkt jättecoolt.

De debuterande finnarna ska ha all heder för sin insats och de hetsigt feta låtarna på ”Identity”. Men jag begriper inte hur de tänkte. Det borde ha varit så uppenbart det bara kan vara att ett album som detta skulle drunkna i mängden i en genre som är tagen till sin gräns för väldigt länge sedan. Det har till och med gått sådan inflation i det att folk börjat hata stuket. Inte ens fetischisterna klarar av fler plattor med samma sound.

Men låt oss för recensionens skull låtsas att Pain Remains var först på banan. I så fall kan konstateras att dess groove är väldigt inbjudande och låthantverket intrikat. Breakdowns används där det behövs och är en skön kontrast till det annars ganska snabba hardcoremanglet. Produktionen är på bästa GSR-vis så tjock att den nästan blir ogenomtränglig och minuspoäng dels ut för att artikulationen på sången är komiskt förfinskad.

Metallisk hardcore av ädelt märke om den släppts för många år sedan vill säga. Men idag bara en platta i mängden i en genre som är hopplöst överbefolkad. Men sådan är det dystra verkligheten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner