Joyzine.se


Recension - Skiva

Detonation
Emission Phase, 2007
Skivbolag: Osmose Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-08-21
Hemsida: detonation.wingsofdeath.nu

Det är inte så att jag gäspar när ”Emission Phase” spelar, men nog är holländska Detonations tredje fullängdsansträngning lite väl formstöpt. Gruppens dödsthrash har alla ingredienser genren uppmanar utan att sticka ut något speciellt.

Dolt bakom ett otroligt fult omslag (ska man använda sig av Photoshop kan väl ändå någon annan än någons morsa som aldrig tidigare sett programmet få sitta vid kontrollerna?) döljer sig en koncepthistoria om hur mänskligheten påverkas efter en kärnvapenexplosion. Just textanslaget är vad som skiljer Detonation från sina övriga kollegor, rent musikaliskt är de bara ett kompetent gäng i mängden.

Jag tänker inte plocka ut några speciella låtar att peka på som höjdare. ”Emission Phase” är alldeles för mycket av en stabil enhet för att det ska vara möjligt. Som hel skiva betraktad ger den dock associationer till ett något sömnigt och mindre slaktarvänligt Dimension Zero. Med duktige sångaren Koen Romeijn som största utropstecken. Detonation kan sin sak, men jag önskar mig trots allt lite mer tuggmotstånd.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner