Joyzine.se


Recension - Skiva

Civil Olydnad
Europas undergång, 2008
Skivbolag: Buzzbox Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-13
Hemsida: www.civilolydnad.net

”Jag låg och läste boken som jag fått av dig/faktiskt ganska usel men ändå helt okej”. Så sjöng DGPP i en melodi i början av 2000-talet, förmodligen helt omedvetna om att de gjorde en klockren analys av den gemene synen på en hel svensk trallpunkscen. Faktiskt ganska usel, men ändå helt okej.

För visst är det så att scenen i grund och botten är usel på att variera sig, låter uselt producerat och är insnöad till uselhetens gräns. Men den bedöms ändå genom ett filter. Allt det där är underförstått och dömer man efter en egen måttstock baserad på denna fakta är det helt okej. Civil Olydnad är dessutom ett helt okej band inom de givna spelreglerna.

Utan att tappa den melodiska ådran smiskar gruppen på med aggressiv punk som hämtar sin näring hos Asta Kask och Strebers. Det är snabbt, rakt på sak och med en produktion som låter som om ”Europas undergång” spelades in på tiden när det verkligen begav sig. När punkarna var mer än de där kufarna som småglin stirrar ut på ICA. Det är bakåtsträvande och faktiskt ganska charmigt.

Vassast är orkestern i obstinata Den nakna sanningen som har både ett och annat gemensamt med Asta Kask-avkomman Cosa Nostra. Civil Olydnad är ett tryggt punkband. Man får precis vad man förväntar sig, punk så som den svenska trallpunken alltid låtit och förmodligen alltid kommer att låta. Faktiskt ganska usel, men ändå helt okej.

Vad gruppen sjunger om? Precis samma saker som alla andra gjort de senaste tio åren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Henke, 2008-10-13 18:10:29 (213.112.198.206)

Haha heja DGPP :)

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner