Joyzine.se


Recension - Skiva

Grave
Dominion VIII, 2008
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-07-11
Hemsida: www.grave.se

Att hålla det enkelt är en dygd inom musikindustrin. Tyvärr är det inte många metalorkestrar som förstått det. Höghastighetsprojektiler och tekniska uppvisningar är mer regel än undantag inom många subgenres och säg den som inte redan ledsnat på detta. Just därför är Grave så befriande.

Den gotländska dödsorkestern har harvat sin primitiva variant av musik sedan urminnes tider och ”Dominion VIII” visar inga tecken på att de skulle vilja förändra ett vinnande koncept. Här hittas ingen teknik för sakens skull, bara rak och primitiv dödsmetall.

Bandmedlemmarna själva har talat om att de är relativt begränsade på sina instrument. Jag tycker rent av att det är en fördel. Visst, ”Dominion VIII” överraskar knappast på något plan, men den bjuder stabil och pålitlig dödsmetall. Precis vad man förväntar sig av Grave. Inga tillsatser, bara metal som man skulle säga om man parafraserade en viss maltbrygdsreklam.

I avslutande 8th Dominion tar bandet visserligen ut svängarna lite – genom att skriva en oväntat lång låt. Faktiskt en av plattans allra bästa kommer jag fram till efter ett antal lyssningar. Är ni ute efter tvåtakt och crunchiga riff så som det lät en gång i tiden behöver ni knappast oroa er över att Grave är en felsatsning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Casablanca
Årets bästa 2012 enligt Nina Torbacke
Grave (2008-10-24)
Liquid Graveyard (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner