Joyzine.se


Recension - Skiva

36 Crazyfists
The tide and it’s takers, 2008
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-23
Hemsida: myspace.com/36crazyfists

Alaskas (numera omlokaliserade till Portland) 36 Crazyfists fortsätter på ungefär samma sätt som vanligt. Det handlar om tidsenlig metalcore med en välavvägd mix av skrik och skönsång. Inget nytt under solen.

Vad som tidigare skiljt den här orkestern från andra lycksökare – eller agnarna från vetet om man så vill – är ett särdeles starkt låtmaterial och sångaren Brock Lindows hjärtekrossande röst. ”A snow capped romance” var ett ypperligt exempel på ett album där alla bitar föll på plats och riktigt hittiga låtar blandades med stillfull sånginsats. Lindow må gråtit melodramiskt stora krokodiltårar, men bra lät det.

Till ”The tide and it’s takers”, orkesterns första ansträngning under Ferrets flagg, har det inte hänt mycket. Lindow sjunger fortfarande väldigt själfullt och växlar upp med acceptabla hardcoreskrik. Det är nästan så jag börjar tro på historier om olycklig tonårskärlek när jag lyssnar. Med låtmaterialet är det dock inte riktigt lika väl beställt. 36 Crazyfists levererar fortfarande stabilt. Något annat kan jag inte säga om den här plattan. De är väl inkörda på sin grej och följer dess regler, men de riktiga hitlåtarna saknas på den här skivan. Här finns inte de där refrängerna som verkligen greppar tag och gör låtarna oförglömliga. Amerikanerna tycks ha kommit så långt i karriären att de blivit en aning bekväma.

Men å andra sidan. Man vet vad man får när man köper en 36 Crazyfists-platta och det är inget som leder till besvikelse.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner