Joyzine.se


Recension - Skiva

Dome La Muerta and the Diggers
S/t, 2008
Skivbolag: Go Down Records
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-06-22
Hemsida: myspace.com/domelamuertaandthediggers

Dome La Muerta and the Diggers har en hel del likheter med Re Dinamite som jag nyligen recenserade här. De ligger på samma bolag, är båda italienska, spelar till viss del likartad musik, bådas debutalbum är självbetitlade och omkring en halvtimme långa – korta menar jag.

Men det finns även en del olikheter. Dome La Muerta and the Diggers har utöver tre snubbar även en kvinna, Lady Casanova (bas), med i konstellationen och bildar således en kvartett. Det här är även något lättillgängligare än Re Dinamite. Det är inte lika hårt, utan lite mjukigare och mer melodiöst – där de två gitarrerna gör sin del. Det är mycket härligt gitarrspel, och det är omöjligt att inte dra paralleller till Hellacopters.

Men även en del andra influenser är tydliga. You Shine On Me, är ett nummer med både låttitel och musik influerade av Rolling Stones. Akustisk slide är ett välkommet inslag, likaså det munspel som hörs i Blue Stranger Dancer.

Det är helt okej, rockig och svängig musik, med mycket gitarrmelodier, men det når ändå inte riktigt fram. Låtarna träffar inte på några speciella ställen, utan drar mest förbi i all hast.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner