Joyzine.se


Recension - Skiva

Still Fear
Believe or not, 2008
Skivbolag: Alkemist Fanatix Europé/Code 7
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-02
Hemsida: www.stillfear.net

Framförandet – nja.
Produktionen – nja.
Helhetsintrycket – trots allt helt okej.
Styrkan hos italienska Still Fear ligger förstås i den ohämmade glädje som visas upp genom hela ”Believe or not”. Det här är en trio som älskar att spela sin slashasiga rock och vägrar inse sina begränsningar. Att de, av flera orsaker, aldrig kommer bli något som fastnar på en större lyssnargrupps näthinna tycks inte finnas på kartan. Still Fear ger allt och njuter av sin grej, det är ett vinnarkoncept.

Vad gör då att dessa italienska krigare aldrig tar sig uppåt i divisionerna? Som skrivet är de knappast några virtuoser på sina instrument och produktionen låter dassigt garage. Dessutom är de hopplöst usla på engelska, vilket är oerhört charmigt och flera gånger lockar till stora leenden, men aldrig funkar på någon större scen. Still Fear är kort och gott lite för amatörmässiga på det mesta för att det verkligen ska kunna bli något mer än en lokal angelägenhet av dem.

Det är lite synd, för en sak behärskar dessa herrar riktigt bra – låtskrivarkonsten. Bakom allt det dassiga döljer sig nämligen, om man tar sig tid att lyssna, riktigt bra rocklåtar. Svängiga krokar och riktiga hitrefränger länkas ihop på ett bra sätt och jag finner foten pumpande konstant mot golvet. Att tänka sig de här låtarna lite smartare arrangerade och framförda av en skock rutinerade rockrävar är en hisnande tanke. Då hade ”Believe or not” kunnat vara en urstark skiva. Inte minst för att Still Fear trots sitt ganska tafatta rockgrepp faktiskt låter ganska egna.

Jag lyssnar gärna på den här plattan, men jag blir en aning störd av att göra det. Vetskapen om att det hade kunnat vara så mycket bättre ligger och gnager. Men å andra sidan kan det ju vara den charmiga sidan av gruppen, att allt är så halvtaffligt, som gör att det här verkligen är intressant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner