Joyzine.se


Recension - Skiva

Caroline Larsson
In the moment, 2008
Skivbolag: Weeki Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-29
Hemsida: carolinelarsson.com

Tillräckligt lättillgängligt för att kunna tilltala en bred publik, men lite för passionerat för att vara en vanlig storbolagsprodukt. Så lyder det kortfattade omdömet om debuten – ”In the moment” – från den här 21-åriga göteborgskan.

Med Universal som distributör och låtskrivarhjälp från bland annat Per Gessle (bidraget Hold on my heart (Hey it’s alright) är så karakteristiskt att det knappast går att ta fel) hade man kunnat vänta sig att det här skulle vara ännu ett försök att kränga billig skräppop med hjälp av yta. Men Caroline Larsson har lite mer integritet än så. ”In the moment” bjuder inte på något som kommer få er att ramla av stolen och skulle fungera alldeles utmärkt på alla radiostationer. Men det hörs ändå att det är en artist med kärlek till musik snarare än någon tuggummituggande pajas som plockats direkt från gatan för sitt vågiga hår.

Caroline Larsson förkovrar sig i stor gitarrock där refrängerna på hittigt vis tillåts växa och där tempot för det mesta är tilltalande drivigt. Stuket drar mer åt 90-tal än dagens Kelly Clarkson-moderna rock. Det är så väl överraskande som tilltalande och fungerar över förväntan. I lugna A Dice hörs tydliga kopplingar till kämpande undergroundgänget Basically The Same (vilka jag betvivlar att fröken Larsson någonsin hört talas om). Här är det lätt countrysaltad popballad som gäller.

Annars är den stora höjdpunkten singelspåret Soldier, som för er som faktiskt köper plattan även medföljer som halvtveksam remix. Det är rak radiorock med stark refräng, ett beprövat framgångskoncept som naturligtvis fungerar i händerna på Caroline Larsson också. I Eddie’s song kommer jag av någon anledning att tänka på soundtracket till gamla modellfilmen Coyote Ugly. Om det uppfattas som positivt eller negativt har jag svårt att avgöra, men det är inget fel på låten.

”In the moment” bjuder på tillräckligt med inställning och starkt låtskapande för att vara intressant, men är lite för lättillgänglig för att kunna nå de riktiga höjderna. Så lyder ett annat kortfattat omdöme om den här debuten.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Caroline Larsson (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner