Joyzine.se


Recension - Skiva

Dave Matthews Band
Stand up, 2006
Skivbolag: V2
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-05-09
Hemsida: www.dmband.com

You might die trying är en alldeles förträfflig låt. Essensen av vad Dave Matthews Band bör hålla på med. Pumpande dansant pop, bestyckad med blås och en otroligt medryckande refräng. Jag ryser och lyssnar på den om och om igen.

Även låtarna som omger den mot plattans slut är små juveler. Phil Collins-minnande balladen Steady as we go smyger in under huden och Hunger for the great light har ett anslag inte helt olikt Pearl Jams lugnare stunder. Det är välbalanserad rock med stadig rytmsektion. Även soulbiten Stolen away on 55th and 3rd förtjänar ett omnämnande.

Skivans avslutande trojka är med andra ord riktigt delikat. Genom de tio spår som presenteras dessförinnan är det mer splittrat. Dave Matthews Band har en bluespopig ram, men inom den kastar de sig hej vilt mellan olika infall. Här finns pop, rock, soul, country, gospel, ja till och med några partier som härleds raka vägen till 80-talets porrfilmsmusik. ”Stand Up” är en väldigt bred skiva, men orkestern lyckas hålla ihop det hela på ett ganska eget sätt.

Vissa grejer är bra, andra är mindre lyckade. Men i slutändan går Dave Matthews Band i land med det hela, mycket på grund av den blixtrande avslutningen. Viktigast av allt är dock den integritet och värme som återfinns i sången genom hela skivan. Inför den är jag full av beundran.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner