Joyzine.se


Recension - Skiva

The Hottness
Stay Classy, 2008
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-01
Hemsida: myspace.com/thehottness

Skivan inleds med ljudet av någon som urinerar. Pubertalt kan tyckas och på papperet låter The Hottness metalcore och emoinspirerade musik också som något som skulle kunna vara produkten av osunt trendtänk. Men med hjälp av muskulös rock n’roll och en skopa sludge ställer sig Wilmington-orkestern över alla dagsländor.

Gruppen kör med breakdowns och vattenkammade refränger (och det skulle inte förvåna mig om de har eyeliner och baggyshorts också) precis som så många andra, men istället för att bygga upp sin musik som man kan förvänta sig lutar de sig snarare mot en sydstatskänsla. De brer mer fett på riffen och begagnar sig av så väl våldsamt stonersväng som aggressivare utbrott i samma skola som bolagskamraterna Every Time I Die.

Viktigt att komma ihåg i det här sammanhanget är dock att jänkarna hela tiden är lättillgängliga trots sin relativa hårdhet. De behåller en hittighet utan att bli radioanpassat lismande. Hårt och mjukt i samma paket har nästan blivit en beskrivning förknippad med sågningar i takt med att genren stagnerat. Men The Hottness visar att det finns nya vägar att trampa upp.

Sen märks det förstås att det här är en debut. Samtliga tio låtar är inte lika snillrikt utsmyckade och The Hottness känns mer som en grupp stöpt för att avnjuta i enstaka låtar än genom ett helt album. Men de är ändå en frisk fläkt på en scen som är i skriande behov av nya infall och band som vågar ta ut svängarna. Det ska orkestern ha all respekt för.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner