Joyzine.se


Recension - Skiva

Backfire!
In harms way, 2008
Skivbolag: GSR Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-27
Hemsida: myspace.com/backfiremusic

Mannen som står vid mikrofonen lystrar till namnet Patrick, men han skulle bra mycket hellre ha hetat Alle och härstamma från mörkaste Norrland istället för Maastricht i Holland. Att han lyssnat en och annan gång på Raised Fist och sen försökt ta efter dess fenomenale sångare inför ”In harms way” tar jag för givet. Det är nämligen precis så han låter. Som någon som verkligen vill och försöker apa efter, men inte riktigt har resurserna.

Nu påstår jag inte att denne Patrick sjunger dåligt, tvärtom är hans hundstämma snarare ganska frän, men han når inte lika högt som han siktar. Resterande bandmedlemmar kommer däremot hela vägen dit de strävar, fast det beror snarast på att målen inte är särskilt avancerade.

Holländarna manglar nämligen röjvänlig hardcore enligt konstens regler. Man kan om man vill, och skalar bort norrlänningarnas sentida metalinslag, hitta kopplingar till Raised Fist, men främst låter Backfire! Som om de flitigt trampat New Yorks gator. Det är intensivt, kaxigt och ständigt med ett tryggt groove runt hörnet. Att orkestern harvat i 12 år hörs i den säkerhet med vilken materialet framförs.

Det sägs ju att det är en fröjd att se duktiga hantverkare arbeta och lite så är det med Backfire!. ”In harms way” är långt ifrån något mästerverk och låtarna hade utan problem kunnat smälta in på vilken medelmåttig hardcoreskiva som helst, men det är kul att lyssna. Utan att egentligen briljera ställer gruppen skåpet till rätta där det ska stå och jag kan inte göra annat än att nicka bifallande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner