Joyzine.se


Recension - Demo

Monoscream
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-04-02
Hemsida: www.myspace.com/monoscream

Monoscream är en vitamininjektion på en annars ganska trendskadad scen. Jag hade kunnat trycka på negativa saker som att produktionen är lite klen och att framförandet är både stelt och en aning stolpigt, men den här självbetitlade demoinspelningen slår an en helt annan sida hos mig. Den lockar fram minnen från en tid när musikklimatet kändes betydligt mer spännande och visar att det trots allt finns ganska mycket stake i de här grabbarna.

Monoscream lirar nämligen sin melodiösa metal som den lät i slutet av 90-talet. De har växlat in på precis samma spår som Within Y och bejakar ett arv som övergivits av alldeles för många gäng. Nu blir det här demogänget givetvis aldrig lika smällfläskigt som nämnda referens, men som juniorer i sammanhanget imponerar de.

En viktig skillnad måste dock pekas ut. Monoscream håller inte på med en massa avancerade väskustslingor, utan nöjer sig med att spela lätt thrashanstruken light-döds som är rakt på sak. Det är gott så. Här syns heller inte skymten av några tvålfagra refränger vilket varmt applåderas. Jag hade visserligen klarat mig utan Andreas Deverstams högtravande ”Projector”-mässande i Empty Inside, han gör sig mycket bättre när han skriker som en viss Fridén gjorde på ”Whoracle” och ”Colony” än när han vill vara som Mikael Stanne i Dark Tranquillity, men det är en petitess.

De här grabbarna måste förstås öva en hel del innan de kan bli något att räkna med, men en stil som går rakt till mitt hjärta har de onekligen. Tänk om det fanns fler unga band som insåg att det faktiskt var bättre förr.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Monoscream (2011-01-01)
Monoscream ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Johnny Karlsson, 2008-04-20 22:32:22 (83.251.188.129)

Mikael*

Johnny Karlsson, 2008-04-20 22:31:36 (83.251.188.129)

Måste säga att det var onekligen bra tänkt som Miakel tänker, men nog är de alltid värda en 4 för sitt spel! lyssna ordentligt på gitarrernas ljud!! //Eine friend till Kim Viklund

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner