Joyzine.se


Recension - Skiva

Time Again
Darker Days, 2008
Skivbolag: Hellcat Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-22
Hemsida: www.timeagainband.com

Varför måste punkare alltid vara så enormt måna om sin streetcred? Det måste låta lite dåligt, vara lite sjavigt utfört annars är det inte på riktigt. Det är synd. Hade Time Again tagit lite mer än sex dagar på sig att spela in, mixa och mastra hela ”Darker Days” hade vi kunnat snacka om en riktig street punkpärla här.

Efter år av intensivt turnerande klev gruppen praktiskt taget ur turnébussen in i studion med ett intensivt låtmaterial under armarna. Att komponera ute på vägarna kan vara både positivt och negativt, för Time Again var det definitivt det förstnämnda. ”Darker Days” sprudlar av uppdämd liveenergi och har samtidigt trallvänliga refränger som snabbt nästlar sig in i hjärnan.

Men utförandet är som sagt lite halvdant. Främst när det gäller sångaren Daniel Dart. Känslan är att han sjungit in i allt i ett svep och nöjt sig med första bästa tagning. Lyssnar man noga hörs det att han på vissa ställen inte hänger med och tappar vissa ord eller snubblar sig fram med märklig artikulation och utan någon större känsla. Produktionen känns samtidigt en aning platt. Låtarna har stor potential, men tillåts inte riktigt blomma ut. Punkmentaliteten sätter på det sättet krokben för Time Again. Deras andra album hade kunnat vara något stort.

Annars är det dock som sagt pigg street punk som inte påminner så lite om vad svenska Bombshell Rocks gjort under andra halvan av karriären. Även om svenskarna kanske var en aning mer tralliga. ”Darker Days” är bra, Lines are faded och Outcast är bäst, men jag retar mig på att en opunkig produktion och tålamod i studion hade kunnat göra den så mycket bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner