Joyzine.se


Recension - Skiva

Gwen Stacy
The Life I Know, 2008
Skivbolag: Ferret Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-03-19
Hemsida: www.myspace.com/gwenstacy

Om några år existerar inte Gwen Stacy. Eller låt mig säga så här, om bandet trots allt är vid liv om de där åren för de en tämligen anonym tillvaro alternativt har sadlat om till en helt annan musikalisk linje. ”The Life I Know” är nämligen ännu ett album i raden med strömlinjeformad amerikansk metalcore enligt den inpräntade standardmodellen.

Och som sådant är det helt okej. Gwen Stacy har studerat sin läxa väl och levererar testosteronstinna verser innan de kammar till sig och flörtar med tvålfagra promqueens i refrängerna. Det här är precis vad acneprydd amerikansk ungdom vill ha och uppenbart också vad många på de svenska högstadieskolorna suktar efter. Det är en bra inkörsport till tyngre grejer för de oförstörda ungarna.

Vill man bara vara cynisk finns här många anledningar (ja rent av oräkneligt många) att slänga Gwen Stacy på sophögen. Vare sig man vill snacka originalitet, slaviskt trendföljande, radiofäblesser eller fantasilöshet finns här exempel i överflöd. I sina mest lättillgängliga stunder gränsar gruppen rent av till skatepunk. Men det finns en viktig sak vi inte får glömma här. Gwen Stacy gör prylen bättre än många andra.

För oavsett vad man tycker om stuket är ”The Life I Know” en platta som bygger på ett starkt låtmaterial. Gwen Stacy har några fina refränger, men framförallt ett starkt testosteronmaterial och borrar sig gärna in i skivsamlingen. Att jag sen väljer att glömma jänkarna direkt istället för att vänta de där åren handlar sedan snarare om att jag tvångsmatats med stilen till leda än att de på något sätt är dåliga.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner