Joyzine.se


Recension - Skiva

Heartbreak Engines
One Hour Hero, 2007
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2008-03-05
Hemsida: www.heartbreak-engines.com

Jag vet inte hur många gånger jag har fnissat högt för mig själv när jag suttit med ytterligare en skiva från ”I Used To Fuck People Like You In Prison” Records i min hand. Tyskar må vara tyskar, men humor har de i alla fall. Och i viss mån även god musiksmak. Tidigare utgåvor från detta humoristiska skivbolag har varit av minst sagt blandad kvalitet, ibland har det handlat om rena pudelrocksfasoner för att i andra andningen handla om riktig jävla kukrock med ballar större än livet självt.

Heartbreak Engines är inga pudlar, men ballar har de. Kanske inte större än livet självt, men nog är det dödskallar, rosor, hjärtan och blixtar så det står härliga till alltid. Bad Religion möter Millencollin, med en skvätt av Danzig - melodi möter ett helt trucklass med attityd – summan skulle mycket väl kunna stavas Heartbreak Engines. Och tyskarna har något på gång. Hur mycket jag än vrider och vänder på innehållet av ”One Hour Hero” kan jag inte undkomma känslan av att det är något som tilltalar den lilla punkaren i mig, men vad är det exakt?

Det skulle kunna vara att sången påminner väldigt mycket om Greg Graffin och Nicola Sarcevic i just Bad Religion respektive Millencollin, en av punkrockens mest säregna men samtidigt mest välanpassade röster, eller också kan det vara svårigheten att helt definiera i vilken genre man ska stoppa in Heartbreak Engines. Lika mycket som jag gillar att stoppa in saker i fack, lika fascinerad blir jag när jag stöter på artister som inte helt låter sig placeras.

Partyrock är ändå ett fack där jag kan få ner större delar av Heartbreak Engines utan problem. Det kanske räcker? 11 låtar trallvänlig punkrock redo för vilket festligt tillfälle som helst, analysfunktionen behöver kanske inte alltid stå på högsta beredskap. Ta en bärs, sätt på en platta (gärna den här) och var som folk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner