Joyzine.se


Recension - Skiva

Construcdead
Violadead, 2004
Skivbolag: Black Lodge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-05-11
Hemsida: www.construcdead.com

Förhandssnack förpliktigar. Det har talats om att ”Violadead” ska vara något för fans av Soilwork och att den bjuder på en alldeles perfekt mix av de bästa ingredienserna inom metal. Nu är det så att plattan inte alls lever upp till detta förhandspladder, i närheten av Soilworks klass är musikanterna aldrig nära att komma. Det rör sig om vanlig melodiös dödsmetall a la Sverige, med lite melodiös sång instoppad här och var. Man vet precis vad man får när skivan börjar ljuda. Jag måste dock tillstå att grabbarna gör grejen bra. Flera kompositioner besitter klar hitpotential.

Genom tolv spår kan jag dock inte se många som orkar hålla intresset uppe. Jag tycker låtarna särskiljer sig alldeles för dåligt sinsemellan och flyter ihop till en ganska trögflytande gröt. Det är ingenting som avviker från mallen och överraskar mig. Känslan jag får är att herrarna inte riktigt vågat sväva ut när de skrev den här plattan. Att de hittat ett uttryck som de gillar och sedan inte vågar överge det.

Produktionen signerad Peter Wichers (Soilwork) är dock delikat och Peter Tuthills stundtals hundliknande röst är riktigt fräck. Fans av västkustdöds kommer garanterat inte bli besvikna på den här plattan. Det blir egentligen inte jag heller, jag hade bara hoppats på det där lilla extra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner