Joyzine.se


Recension - Skiva

Mao Marge and the Stonecutters
Liberated!, 2007
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-16
Hemsida: myspace.com/thestonecutters

Med en svängig blandning av punk och psychobilly och en sångerska som pendlar mellan att vilja vara en lite tuffare variant av Gwen Stefani och Mia Coldheart i Crucified Barbara är det klart att Mao Marge and the Stonecutters är medryckande. ”Liberated!” är en vitamininjektion modell ölparty som strömmar ur högtalarna. Men särskilt minnesvärd är den inte.

Klyschan in genom ena örat och ut genom det andra har aldrig känts mer passande. För vad har Mao Marge and the Stonecutters som skulle få dem att fastna på näthinnan? Svaret är enkelt, ingenting. För här handlar det om bra, men ljummet låtskapande, bra men ljummet framförande och bra men ljummet engagemang. Gruppen har ingredienserna, förvaltar dem väl och är sedan så nöjda med att ha tilltalat att de inte tänker ett ynka steg längre.

Kanske hjälper produktionen till att ta udden av några av låtarna, men främst handlar det om medelbra komponerande. ”Liberated!” är som husmanskost, gott och nyttigt men ingenting man minns i efterhand, överraskas av eller på något sätt längtar efter. Jag lyssnar gärna på skivan till helgen när jag avnjuter säsongens sista Samuel Adams Winter Lager, men sen faller den förmodligen i glömska.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner