Joyzine.se


Recension - Skiva

Clutch
From Beale Street To Oblivion, 2007
Skivbolag: Drt
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-06-19
Hemsida: www.pro-rock.com

Jag kommer aldrig att lära mig det här. Det är lite som med jazz, antingen gillar man det och förstår hela strukturen bakom, eller också förstår man inget alls och således gillar man det inte heller. Clutch är absolut inte jazz, det är sydstatsstoner med progressiva inslag. Medelåldern i bandet är alarmerande hög och LSD-känslan är ständigt närvarande.

Men jag förstår det ändå inte. Till ”From Beale Street to Oblivion” har bandet tagit hjälp av Joe Barresi (Queens of the Stone Age, Kyuss, Tool, Weezer, The Melvins) så något slags cred måste ju bandet ha (även om det inte alls låter som ovanstående band). Kanske är det något amerikansk grej, för till mig når det helt enkelt inte fram.

”From Beale Street to Oblivion” är seg och långtråkig. Det finns helt klart en sydstatsvibe i det hela, men det är ändå aldrig riktigt så att man vill ta på sig sina finaste boots, sätta på sig ormskinsbältet och spotta tuggtobak på marken samtidigt som man dansar ringdans. Formen är redan stöpt och gjuten. Clutch må vara ett av banden som har med ett finger i spelet vad det gäller hur genren ser ut idag, men att det skulle vara någon vidareutveckling på gång, det förnekar jag å det grövsta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Aggressive Chill
Black Label Society

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner