Joyzine.se


Recension - Demo

VC-PS
Dressed all in scars n’ leather
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-08
Hemsida: myspace.com/vietcongpornsurfers

VC-PS är ett typiskt sådant band som jag om jag strosat förbi dem på en festival hade stannat och diggat några låtar av för att sedan fortsätta mot utstakat mål och förpassa till glömska. Trion lirar rock n’ roll för stunden och har förmodligen varken potential eller ambitioner för historieböckerna.

Festivalliknelsen fungerar givetvis också för att slå fast att VC-PS musik är rejält liveorienterad. Att ”Dressed all in scars n’ leather” är inspelad live skänker en skön känsla till materialet. Man kan bokstavligt höra bandet svettas, vilket alltid är en anmärkning på det positiva kontot.

Bra driv och livekänsla alltså, varför skulle jag då glömma bort dalmasarna efter si så där tio minuters festivalnjutning? Helt enkelt för att de inte är tillräckligt originella och saknar utstickande låtar. VC-PS lånar från både Motörhead och Turbonegro på ett tillfredställande sätt, men allt för många spelar den här musiken för att man ska kunna komma ihåg alla. Dem man kommer ihåg är de extremt bra och de med mest utstuderad image. Inte ännu en sleazestylad trio med kompetent låtmaterial.

Detta är att notera som ett konstaterande snarare än kritik. I Dalarnas största musiktävling Garagerocken (där gruppen kom trea) räckte de till, men ute i stora vida världen är konkurrensen så oerhört mycket tuffare. Trion lirar fullgod rock n’roll som ska avnjutas i nuet, gärna med en bärs i handen, men som förmodligen aldrig leder till ett större genombrott. Om nu det är något att eftersträva, på krogscenerna kommer gruppen duga utmärkt.

VC-PS? Vietcong Porn Sürfers såklart. Fräsigare bandnamn får ni leta länga efter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner