Joyzine.se


Recension - Skiva

Motion City Soundtrack
Even if it kills me, 2007
Skivbolag: Epitaph
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-01-08
Hemsida: www.motioncitysoundtrack.com

Den kategori av band som Motion City Soundtrack tillhör arbetar i ständig motvind när det gäller att få ett erkännande hos medierna. Medan band i de flesta andra genrer tillåts ha en viss kommersiellframgång och ändå behålla sin scencred blir gäng med fötterna lika stadigt i pop som punk eller emotionell rock omedelbart nedsparkade. Det anses lite genant att som recensent bekänna sitt gillande för lättillgänglig tuggummipunk. Publiken är för ung, bandmedlemmarna för snygga och framgångarna för stora. Ettan i betyg är cementerad.

Jag ska inte sätta mig själv på några höga hästar här, jag var givetvis ytterst tveksam till ”Even if it kills me” från början, men det är onekligen synd att en hel genre obönhörligt sågas jäms med fotknölarna utan pardon. Oftast utan att så mycket som en ton ens hunnit ljuda. Den typ av sockersöt radiopunk Motion City Soundtrack står för är givetvis ganska menlös, men i jämförelse med mycket annan musik med liknande värde men varmare omdömen får band som detta ta emot oförtjänt mycket skit.

Att den företrädelsevis unga publiken älskar Motion City Soundtrack är inte alls konstigt. Med tredje långköraren ”Even if it kills me” visar orkestern att de är mästare på lättfästande riff och trallvänlig refränger. Den slagsida som råder åt pophållet gör förvisso att livslängden inte är den längsta, men när en tjusig ballad som The Conversation ljuder är det svårt att säga nej.

”Even if it kills me” är som helhet en aning för tillrättalagd, men i jämförelse med en pionjär som Blink 182 (som också fått ta emot slag på slag, men sålt fler skivor än du kan räkna till) finns här betydligt mer variation. Om en månad har jag förmodligen glömt den här skivan, men att sänka den bara för att en samlad kår av fjortisar diggar stuket är inte aktuellt. I några låtar är Motion City Soundtracks smöriga poppunk riktigt bra och som inkörsport till tuffare grejer ovärderlig. Det räcker gott för mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner