Joyzine.se


Recension - Skiva

The Generators
The Great Divide, 2007
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-12-11
Hemsida: www.the-generators.com

Det är inte bara det att Doug Dagger låter precis som Greg Graffin som gör att Los Angeles The Generators påminner starkt om Bad Religion. Hela dess sound, harmonier, sätt att bygga låtar har tydliga släktdrag med det framgångsrika poppunkmonstret. Ljudbilden på ”The Great Divide” ligger dessutom tätt omslingrad med hur Epitaph-gunstlingarnas ”The empire strikes first” från 2004 lät.

Några skillnader finns dock. The Generators har inte miljoner album under bältet (det här är deras i sammanhanget futtiga sjätte långkörare) och vid en noggrann jämförelse är de en aning mer sansade än Graffins gäng. Visst är det melodismart punkrock, men något mer tillbakalutad (mer farbroderlig om man så vill) än farbröderna som trots otaliga hitar och framgångsrika plattor vägrar varva ned.

Med den här jämförelsen gjuten i cement kan jag givetvis inte skriva annat än att ”The Great Divide” är ett bra album. Inte lysande, men gott nog att kunna spisas vid så gott som alla tillfällen utan att skämmas. De uppiggande refrängerna är ungefär lika många som antalet låtar och gruppen kommer rent av undan med en cover på Rolling Stones uttjatade mästerverk Paint it black. Just som Bad Religion har The Generators något som man inte kan slå ifrån sig. Det är för trallvänligt att motstå. Däremot inte tillräckligt lysande för att kärlek ska uppstå. Så länge man inte är chefredaktör på en viss hårdrocksblaska.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner