Joyzine.se


Recension - Skiva

Bedouin Soundclash
Street Gospels, 2007
Skivbolag: Side One Dummy
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-11-20
Hemsida: www.bedouinsoundclash.com

Otroligt mycket musik har genom åren gått till spillo på grund av återhållsamhet, ibland rent av feghet. Många är uppslagen som aldrig tillåtits blomma ut för att artisterna bakom dem inte vågat blotta sig eller verkligen kräma ut den sista droppen av känslor och kraft. Sådana tankar umgås jag med när ”Street Gospels”, kanadensiska Bedouin Soundclash tredje album, ljuder och jag gör det med rätta.

För ”Street Gospels” är ett fantastiskt album. Powertrions sätt att mixa lättsam ska och reggae med ljuv rockmusik är som klippt och skuren för att vara vacker. Lyssna på geniala Bells of 59 eller Gunships om ni inte tror mig! Och Jay Malinowski är en duktig sångare vars sårbara röst passar utmärkt i sammanhanget. Men gruppen förlöser aldrig sina lysande låtar, de tar aldrig det sista steget mot fulländning.

Jag hör det direkt. Skivans två inledande spår Until we burn in the sun (the kids just want a love song) och Walls fall down har hitvarning skrivet över sig, men skriker ut att total dedikation saknas. Bandet framför dem lite försiktigt, Malinowski ger sig inte fullständigt hän i sången. Det är kompetent, men inte glödande. Inte så fantastiskt som det borde vara.

Det gör mig ont att Bedouin Soundclash skrivit så här pass bra, ja rent av originella, låtar och sen inte klarar att (eller vill?) investera hela sin själ och sitt hjärta i dem. Med hundraprocentig satsning utan skyddsnät hade det varit en av årets viktigaste plattor. Nu är det en bra ska/rock/reggae-platta som måste luta sig mot försäljningsargumentet att en clown som Daryl Jenifer från Bad Brains producerat. Ledsamt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner