Joyzine.se


Recension - Demo

Edge Of A Circle
You
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-30
Hemsida: www.edgeofacircle.com

Här har vi ett gäng som snart kommer att vara signat. Med den enorma uppsjö av mer eller mindre goda skivbolag som huserar inom metalgenren (inte minst neråt Europa) är den en omöjlighet att Edge Of A Circle går utan kontrakt särskilt länge till. De är helt enkelt för duktiga för att skicka runt sin musik på glänsande hembrända skivor.

Biografin skvallrar dessutom om så många framgångar att det nästan är märkligt att ”You” faktiskt når mig i formen av en demo. Har man headlinat stora festivaler, haft coverstorys i danska magasin och spelats konsekvent i radio är det snarast märkligt att inget tyskt eller italienskt bolag varit där och viftat med kontrakt. De brukar ju inte direkt göra skillnad på bra och dåligt.

Är det något som talar emot Edge Of A Circle och den progressiva metal de representerar är det att det vissa stunder är mer duktigt än bra. Klanderfri instrumenthantering och en god blick för genrens formler ger inte per automatik ett starkt låtmaterial. I sina blekaste stunder är ”You” en aning för mycket musikermusik. Låtarna andas lite för mycket kompetens och lite för lite känsla.

Som helhet imponeras jag dock av Edge Of A Circle. I de goda stunderna (som är fler än de bleka) lyckas orkestern konstruera progressiv metal utan att det känns gammalt eller krystat. Vilket är en svår uppgift. Jag får en och annan Symphony X-vibb och uppskattar att bandet snarare drar åt rock- än heavy metalhållet. I Gustav Jonsson Länne har de dessutom, en ytterst tveksam frisyr till trots, en väldigt talangfull vokalist.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner