Joyzine.se


Recension - Skiva

Hot Hot Heat
Happiness Ltd., 2007
Skivbolag: Sire Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-10-30
Hemsida: www.hothotheat.com

Det kan knappast bli så mycket mer halvsvår/halvbanal kanadensiskt gitarrbaserad indierock, som konstigt nog alltid verkar vara i ropet, än det som kommer ut ur just kanadensiska Hot Hot Heat. Nu råkar det lyckligtvis vara så att jag gillar halvsvår/halvbanal kanadensisk gitarrbaserad indierock.

Jag fick upp ögonen för gruppen genom låten Bandages, från Sub Pop-releasen ”Make Up The Breakdown” som kom 2002. Det var något visst i både själva musiken och hur den sjöngs av mannen med det stora krullet; Steve Bays (att skivan producerades av Jack Endino, mannen som hade ett finger med i spelet vid tillkomsten av Nirvanas första platta, ”Bleach”, gjorde inte saken sämre). Om det är något som har blivit gruppens signum så är det verkligen Bays karakteristiska sångstil. Och krull.

”Make Up The Breakdown” tog hem pris som ”Favorite Album” på The Canadian Independent Music Awards och majorbolagskontraktet låg sedan som i en liten ask (känns detta scenario igen tro? ”Nevermind” någon?). 2005 var det så dags för första släppet via Warner. Bros. och resultatet var inte fy skam. ”Elevator” var ett album som rymde lite mer energi och sprallighet än föregångaren, men på det stora hela höll Hot Hot Heat fast vid det som placerat dem i sitsen de nu befann sig i.

Med den stora debuten avklarad, och godkänd, har nu ”Happiness Ltd.” landat på skivdiskarna runt om i landet. Där möter vi ett Hot Hot Heat som låter precis som… Hot Hot Heat. Inga överraskningar här inte. Men den här gången köper jag det inte fullt ut. Det finns många bra låtar på skivan, Let Me In och Outta Heart för att nämna några, inget snack om den saken, men det blir alldeles för enformigt. Om man blöder hjärtat ur sig redan i första låten är det svårt att få det att räcka till alla de kvarvarande. I detta sammanhang känns bandnamnet väldigt passade, ”Happiness Ltd” är lite av en överhettning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner