Joyzine.se


Recension - Demo

Photogenic
Promo cd
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-16
Hemsida: www.photogenicrocks.com

Då var vi där igen, riffandet och framförallt sånginsatsen känns fasligt bekant, men jag klarar inte av att placera det. Nu är i och för sig emotionell rock (som i From noise to signal drar mot något hårdare) inte en genre där det råder brist på band och där många låter likadant. Men det irriterar mig att inte få fatt på den där referensen som skulle vara så träffande.

Nämnda From noise to signal inleder annars med piggt riffande och spända muskler i verserna. Photogenic menar allvar, det hörs, men bitvis är de lite finesslösa. De bjuder på god skränrock genom sina två spår, utan att det egentligen händer särskilt mycket. Låtarna följer en tydlig och genreriktig formel som gruppen ogärna ruckar på. Det är lite synd. Några oväntade grepp och vändningar hade gjort dem gott. Att kalla ”Promo cd” tråkig vore att vara väldigt orättvis, förutsägbar är ett betydligt bättre ordval.

När väl finessen är på plats (vi får hoppas att den kommer med erfarenheten) har Photogenic annars en god grund att stå på. Emotionell, hårdare rock är som sagt inte en genre där det råder brist på kombattanter, men vässar herrarna bara armbågarna finns hopp om framtiden. Det lovar om inte annat öppningsriffet i From noise to signal.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner