Joyzine.se


Recension - Skiva

The Burnouts
Close To Breakevil, 2001
Skivbolag: Bad Afro Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2002-02-04
Hemsida: -

Mitt första intryck av The Burnouts från Köpenhamn i Danmark var att det bara var skrik och skrän. "Close to breakevil" är dock något så ovanligt som en punkrockplatta som växer med tiden och kräver många lyssningar. Om man verkligen koncentrerar sig är det inte svårt att höra de smarta melodihookarna. Musiken är betydligt mer genomtänkt än vad det från början framstår som.

Tolv korta, intensiva och snärtiga låtar är vad "Close to breakevil" bjuder på. Gasen är i bott redan från början och danskarna visar ingen antydan till att vilja bjuda på någon andningspaus. Det här är en skiva som fungerar som en helhet, det går inte att säga att någon låt är bättre än de andra. Alla kompositioner smälter ihop och bildar dryga 27 minuters svettigt punkrockös.

En charmig detalj är att det då och då skiner igenom i vokalist JTs uttal att han är dansk. Inte på det viset att han uttalar fel, men har man en gång fått halsen fullproppad med gröt kommer man alltid att ha det.

"Close to breakevil" skiljer sig visserligen från mängden på punkrockscenen, men att kalla det mer än en godkänd platta vore att överdriva. Det är skönt med den här typens rockande när man vill shaka loss lite, men hela genren är ganska begränsad. Inom genren håller The Burnouts hög klass, men i det stora hela finns det mycket annat som är mer intressant.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner