Joyzine.se


Recension - Skiva

Bulldom
S/t, 2005
Skivbolag: Halvkass Produktion
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-01-17
Hemsida: -

Jag är en väldigt lättroad ung man. Jag tycker nedanstående beskrivning av Bulldoms självbetitlade skiva är hysteriskt rolig:

”This versatile demo take us through a mideval-like intro, in between you have the grind, the käng/punk, the metal, and the last but not least, the anxiety crust.”

För att vidare försöka beskriva vad det rör sig om för typ av musik kanske namn som Nasum, Totalt Jävla Mörker och Personkrets 3:1 kan ge någon indikation. Mangel, mangel och som grädden på moset, lite mangel.

Sedan vet jag inte hur pass mycket medeltid man ska tilldela Rövarsången i Ronja Rövardotter (a mideval-like intro…) men det får mig ändå att dra på smilbanden. Att det även finns låttitlar som När hela världen rasar (på ditt huve!), Saft och Bulldom samt Barnen i Bulldomsbyn gör inte saken sämre. Bör jag ens nämna att de ligger på Halvkass produktion hos Halvfabrikat records?

Det finns dock två poänger som jag tycker är ack så viktiga. Glimten i ögat samt kärleken till musikskapandet. Alltså, varför göra en låt som Åt helvete som består av 26 sekunder av rent tokmangel? Just för att det är så himla kul! Nästan provocerande. Förmodligen något av det som måste ses som allra längst bort från det faktum att Darin nyligen blev utsedd till årets manliga artist i Sverige, av väljarna själva till råga på allt. Så frågan skulle egentligen ställas, varför inte skriva en låt som är 26 sekunder lång och endast består av tokmangel? Nej, hatten av för mangelkomik när den är som allra bäst! Extra plus för det suntripinspirerade outrot de sista skälvande sekunderarna av Saft och Bulldom.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner