Joyzine.se


Recension - Demo

Vienna Heat
A wall around your head
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2007-02-13
Hemsida: www.viennaheat.se

Det rör onekligen på sig för ynglingarna i Vienna Heat från popmetroplen Växjö. Förra året lirade de på Arvikafestivalen, i år vankas det spelning på Rookieturnén och turné i England. Dessutom har pojkarna valts ut som affischnamn för ett samarbete mellan Coca-Cola och Itunes. Det är inte illa pinkat av en 60- och 70-talsdoftande rockorkester som knappt har ett fullständigt levnadsår bakom sig.

”A Wall Around Your Head” består dock av låtar som bandet släpat mig sig redan från början, men som först nu hamnat på tape. Vilket har både sina för- och nackdelar. ”A Wall Around Your Head” skiljer sig inte nämnvärt från den tidigare epn ”Baby, When We Danced”. Å andra sidan var den något Vienna Heat bör vara stolta över, även om parallellerna till ett andrahands Mando Diao låg alldeles för nära till hands.

Den liknelsen finns kvar. Andreas Elowssons säregna sätt att sjunga påminner allt för starkt om Gustav Noréns minst lika säregna och skräniga sångstil. Vilket i längden hämmar något av helhetsintrycket. Låtmaterialet är annars alldeles lysande, She’s Hard To Play är en klockren dänga om man vill ha omedelbart solljus, gröna ängar och ljumma sommarbrisar, men hur ska Vienna Heat kunna utvecklas?

Det är helt uppenbart att det är Elowsson som är den kreativa hjärnan i bandet, hans signatur återfinns i allt från låtskrivande till delaktighet i mixning och produktion. Kanske vore det på sin plats att lämna lite mer utrymme till övriga medlemmar i Vienna Heat? Framförallt sången skulle må bra av att backas upp av lite mer levande körer. Detta sker alldeles lysande i She’s Hard To Play, låten lyfter betänkligt, men jag vill se mer av denna varan. Ett större och bredare register i sången helt enkelt. Då tror jag att Vienna Heat har en chans att hitta en mer unik identitet och då också kan börja hävda sig på allvar inom den svenska, och varför inte den internationella, musikscenen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Vienna Heat ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner