Joyzine.se


Recension - Demo

Supragod
You can't bomb this
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-11-15
Hemsida: www.supragod.net

Det här rutinerade gänget har det väl förspänt. De har alla förutsättningar som behövs för att lyckas med en rockdemo. Omslaget är professionellt, plattan inspelad i klassiska Sunlight tillsammans med Thomas Skogsberg och snubbarna är högst dugliga som musikanter. De kan sin Ramones, sin Mötley Crüe och för att droppa svenska referenser, sin Backyard Babies. Ändå tänder det aldrig till ordentligt. ”You can’t bomb this” är rysligt kompetent och inte alls dålig, bara lite för förutsägbar och halvseg.

Trumljudet är lysande, det fastnar jag för redan från första låten. Men kanske är det något som är fel när det är det som fångar störst intresse. Visst finns intensiteten och energin där, men något saknas. Något gör att Supragod inte framstår som det där fantastiskt svängiga rockbandet de så gärna vill vara.

Låtarna är helt enkelt inte tillräckligt bra. De har redan gjorts hundratals gånger inom den här genren. Supragod har inte det där lilla extra som gör att de verkligen sticker ut. Allt låter lite för standard, lite för ointressant. Det finns ingen låt på ”You can’t bomb this” som motiverar varför jag ska lyssna på Supragod framför något annat hårt punkrockband.

Jag låter väldigt negativ, men rent krasst är det så att jag vill få ut så mycket som möjligt av musikupplevelsen och Stockholmarna når inte hela vägen. Får inte ut max av den kunskap och de förutsättningar de har. Härmed garderar jag mig och påpekar ännu en gång att det inte på något sätt är dåligt. Bara inte så sprängkraftigt som det borde vara.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner