Joyzine.se


Recension - Demo

Oppression
State of war
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-11-21
Hemsida: www.oppression.se

Att det är ett skickligt gäng musikanter som utgör Oppression är det bara att skriva under på. Huruvida världen behöver ännu ett gäng som tycker att 80-talets thrashscen är det häftigaste som existerat är dock betydligt mer tveksamt. Samtidigt som jag uppskattar spelskickligheten och energin på ”State of war” är den en demo som har väldigt svårt att engagera mig.

Bortsett från några hiskeliga falsettgap från Olof Wikstrand (större delen av speltiden har han dock en riktigt giftig stämma, det måste tilläggas) finns inget att anmärka på insatsen från bandet. Det är energisk och precis lagom rå thrashmetal från en samling grabbar som vet vad de vill.

Men samtidigt kommer de inte med något nytt. De spetsar sin Slayer och Anthrax-inspirerade thrash med en liten gnutta rock n’roll, men mer innovativt än så blir det inte. I mina öron låter hela 80-talsgrejen ganska förlegad. Jag snöade aldrig helt in på den och blir inte nostalgisk eller euforisk över exempelvis ”Reign in blood”. Nog för att det i sina bästa stunder handlar om riktigt bra musik, men som helhet ser jag retrothrashen som ganska urvattnad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner