Joyzine.se


Recension - Demo

Netherbird
Blood Orchid
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-07-31
Hemsida: www.netherbird.com

När jag skrev om föregångaren ”Boulevard Black” i Slavestate Magazine anmärkte jag på de tunga pretentioner som låg till grund för Netherbirds symfoniska black metal. Musiken skymdes lite av en envis strävan efter fulländning och perfektion. Samma sak går inte att skriva om ”Blood Orchid”. Visst finns pretentionerna kvar, bandet använder sig bland annat av sessionmusiker för att aldrig behöva begränsa sig åt något storvulet håll, men nu har de antagit något mer sansade proportioner.

Musikaliskt har de däremot inte blivit särskilt mycket mer spännande. Där Boulevard Black var en fjorton minuter lång tivoli-black metalhymn bjuder ”Blood Orchid” på två låtar av halva längden. Stuket är detsamma, men kompositionerna är tyvärr inte särskilt spännande. Missförstå mig rätt. Musiken är oerhört kompetent framförd och låtarna är absolut inte dåliga. Men de saknar det lilla extra. I samma andetag som man konstaterat att Cradle Of Filth och Dimmu Borgir är nära släktingar har man glömt hur Netherbirds låtar egentligen gick.

När den alldagliga svartmetallen inte förmår fängsla helt och hållet räddar dock Netherbird festen med en cover. Greppet att tolka noiseakten Ordo Rosarius Equilibrio är oväntat och gruppen gör det riktigt bra. Krypande, obehagligt och stämningsfullt. Om de kunde få in lite av den känslan i sitt eget material skulle intrycket vara betydligt gladare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Netherbird (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner