Joyzine.se


Recension - Demo

Moscow
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-04-27
Hemsida: www.moscowband.tk

Jag brukar ibland väldigt nedsättande raljera över unkna poppojkar med dålig andedräkt. Det är sådant som brukar slinka ur mig när jag bedömer band inom precis samma genre som Moscow. Elakt jag vet, men jag klarar inte av gnälliga popmusiker som försöker vara svåra för sakens skull. För att den vedertagna imagen är sådan. Moscow klarar sig dock undan den stora sågen, de har nämligen ett betydligt mer träffsäkert anslag.

Det är ett väldigt ungt band – äldsta bandmedlemmen är 20 år och yngsta enbart 15 – och kanske är det därför det låter så ärligt som det faktiskt gör. Killarna har inte hunnit stöpas in i några imagestyrda och färdigkonstruerade mallar än. Deras popmusik är känslig och bjuder i en naken tappning på precis det där de ville säga när låten skrevs.

Jag får lite brittiska vibbar av den här demon. I små doser påminner det om Suede i sina bästa stunder. Jag skulle dock vilja påstå att Moscow är bättre. Gitarrspelet kan här och var härledas till Kent vilket självfallet inte är någon tokig jämförelse. Överlag är jag lite överraskad över att instrumenthanteringen låter så självsäker. Det är ändå ganska unga grabbar det rör sig om.

Hade det inte varit för att låtarnas briljans svajar betänkligt sinsemellan hade betyget blivit högre. Konstateras kan dock att så länge Moscow inte ramlar i någon imagefälla kommer de bli riktigt bra.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ett år med Joyzine
Begreppet demo behövs!
Map Of Moscow (2011-01-01)
New Moscow (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner