Joyzine.se


Recension - Skiva

New Moscow
C'mon up (CDs), 2006
Skivbolag: Young And Lost Club Records
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-08-01
Hemsida: newmoscowmusic.com

Division of Laura Lee var ett av banden som var med och formade min musikskalle under de bråda åren i livet då allt kändes nytt och spännande. Då musiken var den enda skillnaden mellan liv och död. Eller tja, lite överdrivet kanske men ”Black City” hör fortfarande till en av mina absoluta favoritplattor och som liveband var och är Division of Laura Lee minst sagt spektakulära. Nu ger sig låtskrivaren och gitarristen David Fransson ut på ett litet soloäventyr under namnet New Moscow . Singeln C’mon Up är första lilla smakbit från kommande fullängdare som dyker upp någon gång tidigt i höst.

Att vara en så pass inbiten entusiast som jag ändå är, kanske lite mindre nu än förut, gör det givetvis svårt att kunna avnjuta New Moscow helt neutralt, vilket har både sina för -och-nackdelar. Redan i inledningsriffet till C’mon Up hör man att David Fransson spelar en ledande pipa i låtskapandet i Division of Laura Lee. Låten ger mig till en början vibbar av en mildare variant av just det bandet. Men bara till en början. Istället för att växla mot det mörka och metalliskt hårda, som i divisionen, går New Moscow mot det mjuka, mer poppiga.

Kanske är det ändå den likhet som ändå finns som gör att låten aldrig riktigt fastnar. Kanske hade jag förväntat mig lite mer, eller kanske bara något mer annorlunda. Som helhet funkar C’mon Up helt okej. Även om det inte är den omedelbara hiten, vilket kanske inte heller är meningen, gör den mig sugen på att få lägga vantarna på fullängdsdebuten när den väl dyker upp. Om inte annat bara för nyfikenhetens skull. David Fransson visar nämligen upp en lite annan sida på skivans andra spår, Go Rebel Go. I mina öron en mer intressant sida.

Här tas tempot ner en aning och harmonierna tillåts ta mer plats. Leklusten kommer fram. Det är både vackert och avskalat på samma gång. David Fransson visar återigen att han är en riktigt duktig låtskrivare som har en förmåga att skapa enkla låtar som framkallar en reaktion hos lyssnaren. Om man ser till båda dessa låtar tillsammans, och försöker sia lite inför framtiden., står det klart att det verkar finnas en bredd på de låtar som kan tänkas dyka upp på debutplattan. Det ska helt klart bli intressant att se vad New Moscow går för i helkroppsformat.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Ett år med Joyzine
Begreppet demo behövs!
New Moscow (2006-09-28)
New Moscow (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner