Joyzine.se


Recension - Demo

God Damn Trio
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-04-04
Hemsida: www.goddamntrio.com

Under någon minut i inledande This time I’m right osar sången väldigt mycket System of a down. Det är dock ett väldigt missvisande intryck. Övriga delar av den här demons sju spår är snarare en korsbefruktning mellan bredbent Foo Fighters-rock och smyggrunge.

God Damn Trio är ett gäng kompetenta gossar som för det mesta går rakt på sak. I de partier där de glider iväg åt lite väl mycket amerikansk radiorock tappar de delvis sin skärpa. Men större delen av inspelningen håller de uppe en intensitet som hade gjort Dave Grohl stolt.

Vad som ligger gruppen i fatet är att de inte lyckas sy ihop de där riktiga hitsen. Där hitlåtar ramlar ut bara Grohl och Eddie Vedder tittar på sina instrument måste God Damn Trio anstränga sig väldigt hårt. Och de når inte hela vägen fram. Trots skicklig instrumenthantering, intensitet och energi brinner det aldrig till på allvar.

Jag vill absolut inte skriva ner God Damn Trio. Den här självbetitlade demon är stundtals riktigt trivsam. Men jag anar att det finns en växel till att lägga i. Ibland räcker det inte enbart med jävlaranamma. Man måste ha finessen att skriva riktigt spetsiga låtar också.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner