Joyzine.se


Recension - Demo

Feeble
Some kind of red
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-05-13
Hemsida: www.feeble.dot.nu

Feeble som släpps av demobolaget Monotone Records (tummen upp för Tommy och hans jobb) har av många sorterats in i emofacket och det är inte för inte. Det här är verkligen emo, men verkligen inte emo som drunknar i mängden. Det här är desperat rock som verkligen utstrålar viljan att säga något och uttrycker avklädd frustration. Det är precis de här känslouttrycken jag vill åt med musik, känslan att bandet verkligen brinner för det de gör och inte försöker fjäska för någon annan.

Måste erkänna att jag tycker Feebles småpunkiga rock som då och då tangerar popgränsen är lite i gnälligaste laget. Det är precis så att jag klarar att lyssna genom alla fyra låtar utan att bli trött, i ett större format tror jag dock att det skulle bli lite väl mastigt. De närmaste referenspunkterna jag kan höra är Fireside, Broder Daniel och Suede innan de gick och gubbade till sig.

Det kanske kan tyckas dumt att gnälla på produktionen på en demoinspelning, men det krävs faktiskt ett bra ljud för att ett band ska kunna bevisa vad det går för fullt ut. Ljudet på ”Some kind of red” är lite i murrigaste laget och konstigt mixat. Det blir onyanserat och sången och gitarren hamnar för långt bak i ljudbilden – utan att något annat hamnar för långt fram. Låter det konstigt? Det är det också!

Feeble kammar hem stora pluspoäng för sin passion och sin lidelse, men tappar lite på grund av den gnälliga uttrycksformen. Det är dock en samling musikanter att hålla ögonen på framöver.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner