Joyzine.se


Recension - Demo

The Deliverance
Traces
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-04-11
Hemsida: www.thedeliverance.se

Angående förstlingsdemon ”Align in silence” skrev jag att bandet hade sina rötter hos In Flames och Evergrey. På uppföljaren har de gått ifrån de förstnämnda och mer närmat sig de senare. Och trots att jag gillar In Flames bättre än Tom S. Englunds tråkiga lipsillar tycker jag ”Traces” är bättre än sin föregångare.

Främst låter det som om bandet tagit fasta på låtskrivandet. Bidragen på den här demon är mycket mer homogena och genomarbetade än vad som var fallet senast. Bandet tycks veta vad de vill åstadkomma, vilket alltid är en stor fördel.

Senast klagade jag även på sången. Även där har The Deliverance klivit upp ett pinnhål. Men jag är inte riktigt nöjd. Oskar Franzén sjunger raspigt. Som om hans röst antingen är väldigt sliten eller inte riktigt räcker till. Vilket i så fall skulle innebära att han anstränger sig för att raspa till den i syfte att dölja skavanker. Jag hade hellre föredragit en renodlat len stämma. Det är dock en rent kosmetisk invändning, sången är betydligt bättre nu än senast.

Det som fattas nu är riktigt vassa låtar. The Deliverance är dock på god väg, jag börjar mer och mer se potentialen i bandet. Några demos till så kan det säkert bli riktigt kul.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Deliverance ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner