Joyzine.se


Recension - Demo

The Deliverance
Align in silence
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-09-06
Hemsida: www.thedeliverance.se

Bandnamnet får mig att omedelbart relatera till Opeth. Lyckligtvis är det dock ingen dödstråkig progmetal vi har att göra med här. Deliverance hamrar snarare fram typisk melodeath av märket göteborgsk. Jag behöver väl knappast avslöja riktnummerområde?

Det som skiljer bandet något från genrekollegorna är sången. Herrarna nyttjar ingen growl utan kör rakt av med ren sång. Det är här bandets största svaghet ligger. Sången är helt enkelt inte tillräckligt bra för att det här ska imponera. I övrigt har de dock bra låtidéer och framförandet är inte alls tokigt. Det må hända att de drunknar i konkurrensen, men de gör det ändå ackompanjerade av lovord.

Jag upplever följebrevet allt för naivt, ”vi tror vi har vad som krävs för att komma någonstans i musikvärlden” är bara en av många plumpa formuleringar. Spänn av! Ni har en viss talang, men Deliverance är långt ifrån ett färdigt band. Här behövs mycket jobb för att ens komma nära toppen. Se det dock inte som en sågning. Deliverance levererar en helt okej metaldemo med rötterna hos In Flames och Evergrey . De måste bara hitta sig själva innan de börjar simma uppåt. Det har de inte gjort än och hybris är farligt i musikbranschen.

Fotnot: ett tips kan vara att korrekturläsa pressbrev. Felstavade och upprepande releaser ger inget vidare intryck.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Deliverance ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner