Joyzine.se


Recension - Demo

Crash
Are u ready?
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-09-26
Hemsida: www.crashswe.com

Wow, medlemmarna är mellan 14 och 16 år och hanterar så väl instrument som musikstil bättre än många fullvuxna karlar. Det är häftigt med ungtuppar som bröstar upp sig och visar att gammal inte alltid är äldst.

Sedan måste dock brassklappen att tung rock, på gränsen till heavy metal, kanske inte är den mest vitala stilen läggas in. Det är ofrånkomligt att känna att musiken på ”Are u ready?” redan är något daterad. Det låter skinnjackor, diesel och märklig ansiktsbehåring. Jag kan tänka mig att de äldre spandexkidsen skulle ha blivit livrädda om Crash vuxit upp på 80-talet och utmanat dem med så här tung rockmusik.

Men för att vända på resonemanget igen. Musikstilen är passé (i alla fall för de flesta musikälskare), men man kan inte avfärda Crashs glöd och spelglädje. Även om låtarna inte direkt dryper av originalitet framförs de med pondus och Crash låter verkligen som om de menar varje ton. Lägg till detta att Victor Crusner har en djup sångröst som låter betydligt mer mogen än hans ålder.

”Are u ready?” är inte jättespännande att lyssna på, men samtidigt smälter jag inför den entusiasm som ligger bakom. Med några år till på nacken och något större utveckling kan jag inte tro annat än att Crash kommer bli ett fenomenalt gäng. I vilken riktning de än väljer att ta sin musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Crazy Lixx
Crash Nomada
Crashdiet (2013-01-01)
AFI (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner