Joyzine.se


Recension - Skiva

Wayward Family
Bring all your friends, 2006
Skivbolag: Mindrocker Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-02-13
Hemsida: www.waywardfamily.com

Allt hänger ihop på ett förtjusande trivialt sätt. Gruppen poserar på omslaget som en samling kamrater vars vildaste dagar är förbi, men som ändå inte bangar för att bjuda in sina vänner till grillfest med folköl. Bandnamnet Wayward Family passar då utmärkt in i konceptet och musiken den är minst lika trivial den.

Inget ont i detta! Wayward Family är ett familjevänligt rockband, långt ifrån sex drugs and rock n’roll-klichéerna som annars haglar i dagens utbud, och sådana gäng behövs. ”Bring all your friends” är en skiva som bär spår av ett stillsamt Hellacopters och bjuder på sång som långa stunder påminner om Nikola Sarcevic från Millencolin. Välpolerat och tillbakalutat. Lika passande på rockhaket i bandets hemkommun Nybro som hemma i soffan med svärföräldrarna.

Wayward Family har flertalet lättnynnade melodier som snabbt sätter sig och använder det förhållandevis låga tempot till att förankra refrängerna hos sina lyssnare. Det är bra, men lite mer smuts och blod hade inte skadat. Några rivigare riff eller primala utbrott hade behövts som kontraster till den annars hemtrevliga matinéföreställningen.

De avsteg från gruppens tydliga stil som görs dyker upp mot slutet, då två mastodontlånga stycken med tydliga 70-talsreferenser tillåts knyta ihop säcken. Även om jag gillar brottstycken ur dessa kompositioner förstår jag ärligt talat inte meningen. Vad var problemet med den annars exemplariskt raka rocken? Dessa flummigt utbredda stycken skär sig något mot övrigt material.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner