Joyzine.se


Recension - Skiva

Vrävarna
Ultimate vröv collection, 2005
Skivbolag: Ägg Tapes & Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-08-30
Hemsida: www.geocities.com/Hollywood/2669/vr.html

Borås mest stjärtfixerade orkester – Vrävarna – möttes med förskräckelse, så väl som asgarv när de började härja vilt i början av 90-talet. Än idag går åsikterna angående bandet brett isär och intresset är stort trots att bandet inte gett en ton ifrån sig på många år. För att stilla behovet hos fansen – och även för att vara lite lagom provocerande skulle jag tro – släpper nu Ägg Tapes ”Ultimate Vröv Collection”. En samling innehållande 44 låtar från bandets karriär. Mycket outgivet och bortglömt, men även spår från ordinarie utgåvor.

Det är omöjligt att inte ta ställning i frågan om det är kul med bög-, kuk- och tidelagspunk eller inte när man recenserar Vrävarna. Jag tillhör den skara som tycker att det kan vara riktigt roligt. Det är klart att det inte håller genom 44 spår och att det flera gånger blir ganska plumpt. Men Vrävarna lyckas i flera fall snickra till texter som är riktigt fyndiga mitt i sitt köns- och analfixerade skämtande. Jag tror att de flesta som baktalar och låtsas förfasa sig över västgötarnas texter är rädda för att framstå som politisk inkorrekta, alternativt är äckligt trångsynta.

Vrävarna har en fördel framför så gott som alla andra könspunkare. De är (var?) duktiga på att komponera musik. Där andra band bara lever på sina perverterade texter kan Vrävarna även stå upp musikaliskt. Deras material spänner från glättig trallpunk till mer riffbaserad heavy metal. ”Ultimate Vröv Collection” innehåller en busslast med justa melodier, bryggor och stick. Ett par oblyga stölder vävs även in på ett snyggt sätt. Hade det inte varit för textmaterialet hade det här kunnat bli betydligt större. Därmed inte sagt att det skulle vara att föredra.

Det är egentligen bara The Kristet Utseende som kan klassas som en värdig kombattant till Vrävarna. De två könsgängen är outstanding inom sin genre. Är man inte rädd för några (44 närmare bestämt) bög- och rövskämt är det här absolut värt att låna ett öra. Gaytour -94, Töm din pung i min vröv, Älgjakt, Suga kokuk, Lapa hårig gubbavröv och Scorpions -pastischen Liberté där har ni några självklara hits att lira när det ska imponeras på svärmor. Sug vröv gott folk!!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Lars Ohlsson, 2010-07-04 17:50:10 (78.72.18.27)

Smirre PÄLSBÖG, din jävla rävknullare! Erkän nu att du gillar att slcika rävtassar och suga rävpung, dit perverterade aspiemissfoter. Du är så jävla fixerad vid rävar så jag skulle fan i mej skjuta en räv och komma hem och lägga den på din trappa! Jävla rävbög!

Smirre, 2008-04-19 22:13:43 (217.210.74.212)

Arf! Det här är för kul, ska beställa skivan från Ginza i morgon samt ett par bra filmer. Jag är kkänd som djurrättsaktivist och tidelag är fel i verkligheten, men det är kul att släppa loss som Vrävarna gör och får väl ses som en sorts ironi. Deras låtar gillar jag specielt för de gliringar de ger åt kyrkan och prästerna som gärna hamnar i tidelagssituationer, he he... *fluff o kram från Smirre.*

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner